Tort Red Velvet

Tortul Red Velvet este ideal pentru a-ţi impresiona oaspeţii. Dar, în afară de aspect, acesta are şi un gust excelent. Adaugă deasupra câteva fructe proaspete şi ai obţinut o reţetă nemaipomenită!
Reţetă realizată în studiourile SoDelicious.ro, din Oxford Gardens, Voluntari, Ilfov.
Ingrediente
- 1 lingură cacao
 - 30 ml ulei
 - 2 linguri oţet
 - 1 linguriţă colorant alimentar roşu (lichid)
 - 200 g unt
 - 150 g zahăr pudră
 - 2 ouă
 - 200 g făină
 - 1 linguriţă bicarbonat
 - 1 praf de sare
 - 1 linguriţă praf de copt
 - 200 ml iaurt de băut
 - 400 g cremă de brânză
 - 1 linguriţă esenţă de vanilie
 - 1 linguriţă suc de lămâie
 - 150 g căpşuni
 

Mod de preparare
Mixezi 150 g de unt cu 100 g de zahăr pudră şi adaugi ouăle, unul câte unul. Amesteci într-un bol separat cacaua cu uleiul, oţetul şi colorantul alimentar. Torni acest amestec peste unt şi omogenizezi.
Combini făina cu bicarbonatul, praful de copt şi sarea, într-un castron. Începi să torni iaurtul şi amesteci. Pui această compoziţie peste cea de la pasul 1. Omogenizezi, apoi torni într-o tavă de tort cu inel detaşabil (25-28 cm) şi coci blatul la foc mediu până trece testul scobitorii.
Mixezi crema de brânză cu zahărul pudră şi untul rămase, esenţa de vanilie şi sucul de lămâie, până când obţii o compoziţie aerată şi cremoasă. O dai la rece 30 de minute.
Tai blatul răcit pe jumătate, transversal, şi decupezi un capac din partea de sus, ca să-l nivelezi. Jumătate din cremă o pui la mijloc, iar cu cealaltă îmbraci prăjitura. Fărâmiţezi blatul rămas din capac şi decorezi tortul.
Ornezi cu căpşuni proaspete.
Mai multe reţete găsiţi pe SoDelicious.ro




























