Tort „Red Velvet“ cu cremă de brânză

cheesecake jpeg

Încearcă această reţetă delicioasă a celebrei prăjituri de catifea roşie, pentru ocaziile speciale sau atunci când vrei să îi impresionezi pe cei dragi.

De ce ai nevoie pentru a pregăti tort „Red Velvet“

Pentru cremă

450 g cremă de brânză

130 g zahăr

sare

2 ouă

80 g smântană fermentată

80 g frişcă

1 linguriţă esenţă de vanilie

Pentru blat „Red Velvet“

300 g făină

300 g zahăr

45 g cacao pudră

1 linguriţă bicarbonat de sodiu

sare

2 ouă

300 ml ulei

230 ml lapte bătut

½ sticluţă colorant roşu alimentar

1 plic zahăr vanilat

10 ml oţet alb

Pentru glazura din cremă de brânză

350 g zahăr pudră

450 g cremă de brânză

110 g unt

1 plic zahăr vanilat

Pentru ornamentele de ciocolată

110 g ciocolată albă

10 g unt

Cum pregăteşti tort „Red Velvet“

Pentru cremă încălzeşti cuptorul la 170 de grade. Tapetezi o formă rotundă specială pentru prăjituri. Baţi uşor crema de brânză, apoi adaugi zahărul şi sarea, ouăle, unul câte unul, smântâna fermentată, frişca şi extractul de vanilie şi le mixezi pana se încorporează bine. Dai la copt 45 de minute.

Pentru blat “Red Velvet“, încălzeşti cuptorul la 180 de grade. Cu ajutorul unui mixer amesteci făina, zahărul, pudra de cacao, bicarbonatul de sodiu şi sarea. Combini cu ouăle, uleiul, untul, colorantul alimentar, vanilia şi oţetul. Torni conţinutul în două tigăi sau două forme. Găteşti 30 de minute, apoi acoperi cu folie şi laşi la răcit.

Pentru glazură baţi zahărul pudră, crema de brânză, untul şi vanilia, până se formează un amestec omogen. Aşezi un strat de prăjitură peste celălalt, crema, iar la final încă un strat de prăjitură. Decorezi cu glazura şi dai la răcit 30 de minute. Topeşti ciocolata albă şi untul la microunde câteva secunde. Întinzi amestecul într-o tavă. După ce s-a întărit, iei cu o spatulă fâşii din acesta şi creezi ornamentele pe care le pui deasupra prăjiturii.

Sursa http://www.thatskinnychickcanbake.com