Tort „Red Velvet“ cu cremă de brânză

Încearcă această reţetă delicioasă a celebrei prăjituri de catifea roşie, pentru ocaziile speciale sau atunci când vrei să îi impresionezi pe cei dragi.
De ce ai nevoie pentru a pregăti tort „Red Velvet“
Pentru cremă
450 g cremă de brânză
130 g zahăr
sare
2 ouă
80 g smântană fermentată
80 g frişcă
1 linguriţă esenţă de vanilie
Pentru blat „Red Velvet“
300 g făină
300 g zahăr
45 g cacao pudră
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
sare
2 ouă
300 ml ulei
230 ml lapte bătut
½ sticluţă colorant roşu alimentar
1 plic zahăr vanilat
10 ml oţet alb
Pentru glazura din cremă de brânză
350 g zahăr pudră
450 g cremă de brânză
110 g unt
1 plic zahăr vanilat
Pentru ornamentele de ciocolată
110 g ciocolată albă
10 g unt
Cum pregăteşti tort „Red Velvet“
Pentru cremă încălzeşti cuptorul la 170 de grade. Tapetezi o formă rotundă specială pentru prăjituri. Baţi uşor crema de brânză, apoi adaugi zahărul şi sarea, ouăle, unul câte unul, smântâna fermentată, frişca şi extractul de vanilie şi le mixezi pana se încorporează bine. Dai la copt 45 de minute.
Pentru blat “Red Velvet“, încălzeşti cuptorul la 180 de grade. Cu ajutorul unui mixer amesteci făina, zahărul, pudra de cacao, bicarbonatul de sodiu şi sarea. Combini cu ouăle, uleiul, untul, colorantul alimentar, vanilia şi oţetul. Torni conţinutul în două tigăi sau două forme. Găteşti 30 de minute, apoi acoperi cu folie şi laşi la răcit.
Pentru glazură baţi zahărul pudră, crema de brânză, untul şi vanilia, până se formează un amestec omogen. Aşezi un strat de prăjitură peste celălalt, crema, iar la final încă un strat de prăjitură. Decorezi cu glazura şi dai la răcit 30 de minute. Topeşti ciocolata albă şi untul la microunde câteva secunde. Întinzi amestecul într-o tavă. După ce s-a întărit, iei cu o spatulă fâşii din acesta şi creezi ornamentele pe care le pui deasupra prăjiturii.
Sursa http://www.thatskinnychickcanbake.com