Tort Red Velvet cu zmeură

Tortul Red Velvet este ideal pentru a-ți impresiona oaspeții. Dar, în afară de aspect, acesta are și un gust deosebit. Adaugă o inserție de fructe sau fructe proaspete și ai obținut o rețetă excelentă. Iată cum se prepară un tort Red Velvet cu inserție de zmeură.

tort red velvet shutterstock 1826361062 jpg

Tort Red Velvet FOTO Shutterstock

Ingrediente

Pentru blat:

115 g unt

220 g zahăr

220 ml lapte bătut

3 ouă

30 g amidon

220 g făină

1 lingură cacao

1 ½ linguriță praf de copt

1 linguriță bicarbonat de sodiu

colorant alimentar roșu

Pentru cremă:

800 g cremă de brânză

200 g unt (82% grăsime)

200 g zahăr pudră

1 esență vanilie

colorant alimentar roșu

Pentru piure:

200 g zmeură congelată

100 ml apă

70 g zahăr

2 lingurițe amidon

Pentru decor:

fructe proaspete

Cum prepari un tort Red Velvet

Într-un bol, combini făina, cacaua, amidonul, praful de copt și bicarbonatul. Mixezi untul cu zahărul până devin spumoase, apoi încorporezi ouăle, unul câte unul. Amesteci colorantul cu laptele bătut. Adaugi în trei tranșe, alternativ, făina și laptele bătut, continuând să mixezi la viteză mică.

Tapetezi cu hârtie de copt o formă rotundă, cu inel detașabil, cu diametrul de 18-20 cm. Torni aluatul și dai tava la cuptorul preîncălzit, la 175 °C. Coci 15 minute, reduci temperatura la 165 ° și mai coci 30 de minute. Scoți blatul din tavă, îl lași să să răcească complet, apoi îl tai în 4 felii, transversal (ideal este să-l împachetezi în folie de plastic și să-l ții la frigider peste noapte, înainte de a-l tăia).

Pentru piure, fierbi zmeura apa și zahărul, la foc mediu, 10 minute. Torni în blender, pasezi, apoi strecori printr-o sită deasă și pui piureul obținut înapoi în vas. Dizolvi amidonul în 2-3 linguri de apă rece, îl torni peste zmeură și pui din nou pe foc mic, amestecând constant. După ce a dat în clocot, mai ții un minut pe foc și lași la răcorit.

Pentru cremă, mixezi untul la moale cu zahărul pudră, până obții o spumă aerată. Încorporezi crema de brânză la temperatura camerei, esența de vanilie și mixezi 2-3 minute, la viteză medie. Oprești un sfert din cantitate pentru ornat, o pui într-o caserolă cu capac și dai la rece.

Așezi o felie de tort în forma în care ai copt blatul, apoi un strat de cremă și pui, din loc în loc, piure de zmeră. Continui în același mod până termini ingredientele și închei cu o felie de blat. Dai tortul la frigider peste noapte. Iei 2-3 linguri de cremă și adaugi colorant alimentar roșu, până obții nuanța dorită. Îmbraci tortul cu crema albă și faci decorul preferat cu crema roșie. Ornezi desertul cu fructe proaspete sau după dorință.