Tort Stracciatella

Aşa cum îi spune şi numele, acest tort este inspirat din bucătăria italiană, aducând toate aromele şi gusturile unei prăjituri care are tot ce-i trebuie.
Ingrediente (1 tort)
Pentru blat 150 g făină 7 gălbenuşuri 100 g zahăr 100 g unt 1 linguriţă zahăr vanilat 1 linguriţă praf de copt 1 lingură cacao
250 g mascarpone
400 g smântână pentru frişcă
1 plic gelatină
100 ml apă
50 g fulgi de ciocolată
120 g zahăr pudră
100 g ciocolată
Mod de preparare
Pentru blat, mixezi la viteză mare gălbenuşurile cu zahărul până devin o spumă albă. Adaugi untul moale şi continui să mixezi până se omogenizează. Pui făina, praful de copt, pudra de cacao şi amesteci. Aluatul obţinut îl pui într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit 20 de minute. Când este gata, scoţi blatul din tavă şi-l laşi la răcit.
Pentru cremă, înmoi gelatina în apă. Separat, mixezi smântâna pentru frişcă cu zahărul până se întăreşte, apoi o dai la frigider. Pui gelatina la foc mic şi o amesteci continuu până se topeşte, fără să ajungă să fiarbă. Ulterior, o torni peste mascarpone şi le baţi cu mixerul. Adaugi şi frişca de la frigider. La final, pui fulgii de ciocolată. Torni crema peste blat şi decorezi tortul cu ciocolată rasă.