Tort tiramisu cu mure

1 captura de ecran din 2019 08 07 la 15 54 02 png png

Știai că murele sunt un adevărat aliment-medicament? Dacă mănânci zilnic 300 g de mure, îți asiguri jumătate din can- titatea necesară de vitamina C pentru o zi. Micuțele fructe conțin fibre, având grijă de tubul digestiv și de colon, controlează nivelul glicemiei din organism, îți protejează creierul și, de asemenea, dato- rită vitaminei K, murele reduc riscul apariției osteoporozei.

Ingrediente:

4 gălbenușuri

100 g zahăr

lichior amaretto

500 g brânză mascarpone

400 ml frișcă nebătută

500 g pișcoturi

2-3 linguri cacao

350 ml cafea espresso

300 g mure spălate și bine uscate

Mod de preparare: 

Bați, pe baie de aburi, gălbenușurile până devin o spumă. Adaugi zahărul și lichior amaretto, după gust, amestecând continuu. Oprești focul, dai deoparte vasul și bați în continuare până când compoziția face bășici și se întărește. Separat, freci mascarpone până devine o cremă, apoi încorporezi în ea amestecul de ouă. Bați frișca și o omogenizezi în cremă. Pregătești o tavă de tort cu pereți detașabili și îmbraci

pereții în jumătăți de pișcoturi, apoi așezi pe fundul ei pișcoturi trecute rapid prin cafea. Răstorni puțin din cremă, o netezești, pui din loc în loc mure și repeți operațiunile până când epuizezi ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de cremă. Decorezi tiramisu cu cacaua, folosind o sită fină, pui restul de mure și îl dai la frigider 3 ore înainte de a-l servi.