Tortilla spaniolă

1 tortilla spaniola png png

Acest preparat spaniol este foarte rapid de gătit. Tortilla sau omleta spaniolă poate fi servită rece sau caldă şi este un mod fantastic de a folosi tot felul de ingrediente. Poţi adaugă orice legume ai prin frigider, brânză topită sau rasă, ardei sau chiar şi carne rămasă de la friptură. Va avea un gust minunat.

Ingredinte pentru tortilla spaniolă:

300 g cartofi albi Ulei de măsline 5 ouă

opţional poţi adaugă şuncă ori cârnaţi

Mod de preparare tortilla spaniolă:

Curăţă cartofii şi taie-i în feliuţe, spală-i apoi usucă-i cu un şervet de bucătărie. Taie ceapa feliuţe şi pune 2 linguri de ulei în  tigaia pusă la foc mediu. Adaugă ceapa şi cartofii în tigaie.

Lasă focul mic şi găteşte pentru 25 de minute sau până ceapa devine aurie şi cartofii sunt gătiţi complet. Încearcă să nu amesteci prea mult pentru că s-ar putea să sfărâmi cartofii.

Bate ouăle într-un bol cu sare şi piper. Când cartofii şi ceapa sunt gătite, ia tigaia de pe foc şi pune uşor ouăle bătute. Pune tigaia în cuptorul încins la foc mic şi găteşte pentru aproximativ 20 de minute, sau până ce ouăle s-au închegat. Scoate tortilla de la cuptor  apoi cu un cuţit îndepărtează marginile şi foloseşte o farfurie ca să o răstorni. Pune-o înapoi în tigaie şi mai bag-o la cuptor ca să se gătească şi pe cealaltă parte.

Scoate-o de la cuptor, pune-o pe un platou şi presară ceapă verde tocată pe deasupra. Tai-o în felii şi serveşte-o cu ketchup sau maioneză.

Sursa: 

https://www.jamieoliver.com/recipes/eggs-recipes/spanish-tortilla/