Trei deserturi uşoare

4 captura de ecran din 2019 08 06 la 16 00 44 png png

Pentru că este vară şi avem nevoie de deserturi răcoritoare şi uşoare, ţi-am pregătit trei reţete ideale pe care să le încerci în luna august. Toate uşoare, dulci, rapide şi delicioase. Încearcă-le şi tu atunci când ai musafiri sau într-o seară obişnuită în care iei cina alături de familie.

Granita de lămâie

Ingrediente

6 lămâi

6 lime (lămâi verzi)

250 g zahăr

500 ml apă

mentă pentru decor

Cum se prepară

Se rade coaja de la ­două lămâi şi două lime. Se taie toate fructele pe jumătate, se storc şi se amestecă zeama de lămâie cu coaja rasă şi zahărul. Se toarnă 100 ml apă fierbinte, se amestecă bine, ­până se dizolvă zahărul, şi se ­lasă o jumătate de oră. Se strecoară siropul, se amestecă cu 500 ml apă, se toarnă într-o tăviţă şi se pune la congelator. După ce a îngheţat pe margini, se zdrobeşte cu o furculiţă şi se dă din nou la congelator. Se repetă operaţiunea de trei ori. Se serveşte fie în cupe, fie în jumătăţile de lămâi stoarse, decorată cu mentă.

Mousse de fructe

Ingrediente:

500 g piersici coapte

2 linguriţe gelatină

2 albuşuri

2 gălbenuşuri

60 g zahăr

1 lingură smântană

1 lingură esenţă vanilie

zeama de la 1/2 lămâie

1 vârf cuţit ghimbir ras

pudră de scorţisoară

baton de scorţişoară

Mod de preparare:

Înmoi gelatina 5 minute în puţină apă rece. Cureţi de coajă piersicile şi le dai la blender cu zeama de lămâie şi jumătate din cantitatea de zahăr. Baţi gălbenuşurile cu zahărul rămas până se topeşte şi pui la bain-marie. Amesteci continuu şi când a început să facă bule, apoi dai deoparte. Laşi la răcit. Scurgi excesul de apă din gelatină dacă este cazul şi apoi adaugi 2 linguri de apă clocotită. Amesteci continuu până se dizolvă.

Torni peste piersici şi adaugi galbenuşurile răcite. Amesteci continuu. Baţi albuşurile spumă, până se întăresc. Într-un alt vas, baţi smântâna cu vanilia şi ghimbirul şi adaugi compoziţia peste amestecul de piersici cu gălbenuşuri. Apoi cu o spatulă de silicon, adaugi albuşurile şi amesteci de sus în jos, astfel încât să se păstreze aspectul aerat. Dai la frigider o oră şi apoi ornezi mousse-ul după gust.

Îngheţată de fructe din iaurt

Ingrediente:

30 g zmeură

20 g căpşuni

1 kiwi

1 lingură miere

Mod de preparare:

Pune iaurtul grecesc într-un bol mare, adaugă zmeura, căpşunele tăiate cubuleţe şi kiwi-ul la fel. Adaugă mierea şi amestecă totul bine. Dacă ai forme de îngheţată, poţi umple aceste forme cu amestecul de iaurt. Dacă nu, poţi folosi cutiuţe de iaurt mici şi linguriţe pentru a le băga la congelator.