Trigoane cu carne și praz

trigoane cu praz jpg

Aperitive sau gustări aceste trigoane sunt ușor de preparat.

Ingrediente

300 ml apă caldă

600 g făină

400 g carne tocată

3 roșii mici, descojite și tocate

½ ardei iute sau fulgi de chili

1 lingură coriandru

½ lingură cimbru

1 praz

sare

piper

Mod de preparare

Amesteci făina cu apa și sarea și obții un aluat pe care-l lași deoparte 30 de minute, apoi îl împarți în 4 bucăți pe care le întinzi în foi subțiri.

Pui la călit prazul, adaugi condimentele și carnea și amesteci până se pătrunde carnea, iar la final pui roșiile. Fierbi până scade sosul și lași la răcit.

Tai aluatul fâșii de 7 cm lățime și 40 cm lungime, pui cu lingurița umplutură la un capăt și îndoi fâșia în formă de triunghi până la capăt, sigilând să nu curgă compoziția.

Așezi trigoanele într-o tavă unsă cu ulei și le ungi și pe ele cu ulei sau cu unt topit, apoi le dai la cuptorul preîncălzit 15 minute, până ce se rumenesc. După ce le scoți, ungi fiecare trigon cu puțină apă caldă.