Turtă dulce cu miere

Arome de scorţişoară şi ghimbir, gust desăvârşit, decoraţii inedite pentru cei mici: turta dulce e perfectă pentru Sărbătorile de iarnă petrecute în familie.
Reţetă propusă şi realizată de Roxana Tănase, de la Atelierul Mousserie din Bucureşti
Ingrediente


215 g unt
215 g zahăr brut
215 g miere
140 ml lapte
650-700 g făină
4 g bicarbonat
14 g scorţişoară pudră
5 g nucşoară pudră
12 g ghimbir pudră
Pentru glazură
1 albuş
300-400 g zahăr pudră
colorant alimentar
Amesteci într-un bol făina cernută, bicarbonatul şi toate condimentele. Într-o crăticioară pui untul, laptele, mierea şi zahărul brut şi le laşi la topit, la foc mic, fără să le fierbi. Torni amestecul lichid peste cel solid şi omogenizezi aluatul. Îl dai la frigider o oră.
Pe masa pudrată cu puţină făină, întinzi foi din aluat, de aproximativ jumătate de centimetru grosime.
Decupezi aluatul în formele dorite. Aduni resturile şi întinzi alte foi din ele. Dacă ţi se pare că aluatul e prea moale, îl mai dai puţin la frigider. Coci în tăvi cu hârtie de copt, 12-14 minute, la 170 °C.
Faci glazura de consistenţa pe care o doreşti, din albuşul de ou şi zahăr pudră (dacă pui mai puţin zahăr va fi uşor lichidă, dacă adaugi mai mult zahăr va deveni pastă). Pui glazura în câteva castroane şi adaugi colorant alimentar. Decorezi după imaginaţie.

Roxana Tănase
FOTO: Sorin Stana