Turte din aluat de pâine, preparate în tigaie
Cea mai simplă şi mai delicioasă soluţie pentru a înlocui pâinea cumpărată sunt aceste turte, pe care le poţi face fără prea multă bătaie de cap chiar la tine acasă, în tigaie.
De ce ai nevoie pentru turte din aluat de pâine
2 linguriţe drojdie uscată
400 g făină
200 ml apă caldă
1 linguriţă sare
1 lingură ulei
1 lingură unt
Cum se prepară turtele din aluat de pâine
Dizolvi drojdia în apă caldă şi o combini cu 200 de făină. Amesteci puţin şi laşi maiaua să se odihnească 15 minute. Adaugi restul de făină, untul topit, sare şi frămânţi până când aluatul se desprinde de marginile vasului. Dacă mai este nevoie, mai adaugi puţină făină. Îl acoperi şi îl laşi să crească până când îşi dublează volumul.
Ungi o tigaie neaderentă cu ulei şi o aşezi pe foc. Împarţi aluatul în bucăţi egale, din care întinzi turte, pe care le aşezi în tigaie. Le rumeneşti pe ambele părţi.