Turte din cartofi cu gem

Din doar câteva ingrediente poţi prepara cel mai bun desert de post, turte de cartofi cu gem.
De ce ai nevoie pentru turte din cartofi
800 g cartofi fierţi
300 g făină
7 g drojdie
1-2 linguri zahăr
1 praf de sare
50 ml ulei
margarină, după gust
200 g gem de prune
nuci, după gust
Cum se prepară turtele de cartofi
Pisezi bine cartofii şi îi amesteci treptat cu făina, zahărul, drojdia dizolvată în puţină apă călduţă şi praful de sare. Adaugi, puţin câte puţin, uleiul. Frămânţi aluatul şi îl dai deoparte, 1 oră. Îl întinzi cu sucitorul într-o foaie nici prea groasă, nici prea subţire, decupezi cercuri de mărime potrivită, pe care le coci, pe ambele părţi, într-o tigaie teflonată. Le ungi cu margarină, cu gem de prune şi le presari cu nucile mărunţite.