Turte pufoase la tigaie – Cea mai simplă reţetă

Uită de lipiile din comerţ şi pregăteşte acasă o reţetă apetisantă de pâinici pufoase la tigaie.
Ingrediente
1 linguriţă zahăr
100 ml apă călduţă
7 g drojdie uscată activă
300 g făină
100 g iaurt
1 lingură ulei
3 linguri unt, topit
pătrunjel tocat, după gust
Mod de preparare – Pâinici pufoase la tigaie
Într-un bol, amesteci apa cu zahărul, drojdia şi baţi uşor compoziţia cu un tel. Laşi deoparte 15 minute. Presari făina pe o suprafaţă plană şi pui în mijlocul ei iaurtul şi uleiul. Adaugi drojdia şi începi să frămânţi aluatul până se strânge într-o bilă.
Acoperi şi laşi să crească o oră. Îl tai în bucăţi potrivite pe care le întinzi cu ajutorul sucitorului în forme aproximativ circulare. Le rumeneşti pe rând într-o tigaie unsă cu puţin ulei, până devin aurii. Când sunt gata, le ungi cu unt şi le presari cu pătrunjel.
Sursa https://rasamalaysia.com