Turtele bunicii

Îţi este dor de vremurile copilăriei când bunica făcea în zilele friguroase de iarnă turte pe plită? Redescoperă gustul turtelor bunicii chiar la tine acasă.
De ce ai nevoie
160 g făină
½ lingură praf de copt
½ lingură sare
50 ml lapte
2 linguri unt
60 ml iaurt
Cum se prepară
Amestecă făina cu praful de copt şi sarea. Combini untul cu laptele şi-l pui pe foc până se topeşte. Dai deoparte. Încorporează iaurtul în lapte şi puţin câte puţin ingredientele uscate. Frământă până când obţii un aluat moale, dar care nu se mai ţine de degete. Dacă mai este nevoie, mai adaugă puţină făină. Lasă aluatul să stea 30 de minute la temperatura camerei. Formează din aluat bile de mărimi egale, din care întinzi turtele. Încinge o tigaie cu fund mai gros, fără să adaugi ulei. Coace turtele pe ambele părţi până sunt uşor rumenite.
Sursa foto http://www.lilvienna.com