Usturoi murat
Încercăm să te surprindem cu fel de fel de reţete de conserve. Ce-ar fi să încercăm de data aceasta să punem şi usturoi la murat?
Ingrediente
300 g căței de usturoi curățați
1 linguriță boabe de piper
1 linguriță sare
1 linguriță zahăr
3 linguri oțet
250 ml apă
1/2 linguriță muștar boabe
Mod de preparare
Pui un vas cu apa pe foc, adaugi oțetul, sarea, piperul, zahărul și boabele de muștar. Amesteci și o lași 2-3 clocote.
Între timp, aranjezi într-un borcan curat cățeii de usturoi, așezi borcanul pe un metal, ca să nu se crape și torni saramura. Închizi ermetic, apoi îl pui într-o cratiță mai mare, în care ai turnat apă și ai pus un prosop de bucătărie, și îl fierbi 10-15 minute.
Îl lași la răcit și îl depozitezi în cămară.