Usturoi murat

usturoi murat jpg

Încercăm să te surprindem cu fel de fel de reţete de conserve. Ce-ar fi să încercăm de data aceasta să punem şi usturoi la murat?

Ingrediente

300 g căței de usturoi curățați

1 linguriță boabe de piper

1 linguriță sare

1 linguriță zahăr

3 linguri oțet

250 ml apă

1/2 linguriță muștar boabe

Mod de preparare

Pui un vas cu apa pe foc, adaugi oțetul, sarea, piperul, zahărul și boabele de muștar. Amesteci și o lași 2-3 clocote.

Între timp, aranjezi într-un borcan curat cățeii de usturoi, așezi borcanul pe un metal, ca să nu se crape și torni saramura. Închizi ermetic, apoi îl pui într-o cratiță mai mare, în care ai turnat apă și ai pus un prosop de bucătărie, și îl fierbi 10-15 minute.

Îl lași la răcit și îl depozitezi în cămară.