Varză călită cu fasole, rapidă şi delicioasă

varza calita cu fasole jpeg

Varza conţine multe fibre, previne apariţia constipaţiei şi asigură un tranzit intestinal sănătos. Mai mult, e bogată în vitamina C, care întăreşte sistemul imunitar şi ţine răceala la distanţă. În perioada postului, încearcă această reţetă de varză călită cu fasole, foarte gustoasă, astfel încât nu vei resimţi lipsa cărnii.

De ce ai nevoie pentru a pregăti varza călită cu fasole

400 g fasole fiartă

800 g varză albă

50 ml ulei

1 ceapă

1 lingură pastă de tomate

boia, după gust

sare, după gust

piper, după gust

porumb, opţional

Cum pregăteşti varza călită cu fasole

Fierbi fasolea şi o scurgi bine. Căleşti uşor ceapa în puţin ulei. Adaugi pasta de tomate când începe să se rumenească. Amesteci bine şi laşi pe foc încă 5 minute. Pui varza tocată şi acoperi tigaia cu un capac. Găteşti 10 minute. La final, combini cu fasolea, porumbul şi dai compoziţia pe foc încă 15 minute, amestecând din când în când. Condimentezi cu boia, sare şi piper, după gust. Serveşti după ce s-a răcit puţin.

Sursa http://hubpages.com