Varză călită cu friptură

Acest fel principal de mâncare îl poţi prepara chiar şi în seara aceasta la cină!
Ingrediente
2 pulpe curcan usturoi sare piper 2 verze 1 ceapă 2 morcovi 500 g roşii 1 legătură mărar ulei
Mod de preparare
Speli pulpele de curcan, le dai cu sare şi piper şi le laşi la frigider cel puţin 30 de minute. Îndepărtezi primele 2 foi ale verzelor, le tai jumătăţi, apoi fâşiuţe. Tai ceapa mărunt, iar morcovii îi dai prin răzătoare. Încingi uleiul şi căleşti ceapa, apoi adaugi morcovii, amesteci şi pui varza, acoperi vasul şi laşi 15 minute. Între timp, dai roşiile prin răzătoare şi le torni în varză, apoi o bagi la cuptor. O dai deoparte şi presari mărarul tăiat fin. Aşezi pulpele în tava unsă cu ulei şi pui usturoiul zdrobit uşor. Torni o cană cu apă şi dai la cuptor 2 ore. Încerci carnea cu furculiţa şi dacă e moale o dai deoparte. Serveşti cu garnitură de varză călită.