Varză cu cârnaţi în stil bavarez
Când vine vorba pregătirea meselor sănătoase pe timp de iarnă, multe dintre gospodine pot rămâne fără idei. Click!Poftă Bună vă propune această reţetă delicioasă de inspiraţie bavareză.
Ingrediente
1 - 1,5 kg varză murtă
200 g merişoare uscate
200 ml supă pui
200 ml vin roşu
1 pachet cârnaţi bavarezi
1 ceapă mare
1 lingură oţet balsamic
4 linguri zahăr brut
50 ml ulei
sare, după gust
piper, după gust
Toci varza murată şi ceapa.
Caramelizezi ceapa într-o tigaie cu o lingură de ulei şi doua linguriţe zahăr brut. Adaugi varza tocată, zeama de pui şi vinul. Dacă lichidele nu acoperă varza, completezi cu apă. Laşi totul pe foc să se înăbuşe.
Adaugi oţetul şi presari 4 linguriţe zahăr brut, sare şi piper o mână de merişoare uscate. Mai laşi pe foc maximum o oră.
Cu ajutorul unui cuţit crestezi uşor cârnaţii bavarezi şi îi rumeneşti în tigaie.
Pe o farfurie încăpătoare poziţionezi varză şi cârnaţi. Serveşti cald.
p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 17.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545; min-height: 14.0px} p.p3 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545}
Încearcă şi tu alte preparate gustoase pentru o dietă bogată în vitamine care te ajută să îţi menţii tonusul pe timp de iarnă.
Reţeta #1: Reţetă picantă de zacuscă cu vinete şi gogoşari
Reţeta #2: Salata orientala cu macrou marinat, reţetă de chef Bogdan Alexandrescu
Reţeta #3: Gutui coapte, cu miere şi scorţişoară
p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545}