Varză cu carne şi piure

Deşi ar putea să pară o combinaţie cel puţin ciudată, această reţetă e delicioasă şi poate fi gătită de oricine.
Ingrediente:
- 500 g carne de porc tocată
- 1 ceapă
- 1 lingură ulei
- ½ cană vin alb sec
- piper, după gust
- 1 lingură bulion
- 1 praf de sare
- 1 varză mică murată
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 2 linguri bulion
Pentru piureul de cartofi:
- 500 g cartofi albi
- 50 g unt
- lapte
- sare
Mod de preparare:
Încingi uleiul, pui ceapa tăiată fin, o căleşti câteva minute, amesteci şi răstorni carnea. O ţii până se albeşte, presari piperul şi sarea şi adaugi bulion. O laşi alte 10 minute şi torni vinul. O fierbi acoperit până când este făcută. O dai deoparte.
Pui cartofii la fiert, curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cuburi. Când s-au înmuiat îi faci piure cu untul, lapte şi cu sare, după gust.
Tai varza fideluţă şi o storci. Încingi uleiul, pui ceapa tăiată fin, o ţii până devine translucidă, pui morcovul ras, piper, după gust şi adaugi varza. O laşi la fiert până este gata.
Aşezi pe fundul unei tăvi carnea, varza şi piureul de cartofi. Dai la cuptorul încins, aproximativ 30 de minute. O serveşti, dacă vrei, presărată cu piper proaspăt măcinat.