Vinete cu brânză, la cuptor

vinete jpeg

Vinetele sunt la mare căutare în această perioadă. Poţi prepara din ele celebra salată de vinete sau musaca grecească. O altă reţetă la fel de apetisantă sunt vinetele cu brânză, la cuptor.

De ce ai nevoie pentru vinete cu brânză

2 vinete

200 g făină

400 g pesmet

4 ouă

usturoi

condimente, după gust

70 ml lapte

100 ml ulei

450 g brânză sau mozzarella

700 ml suc de roşii

busuioc

sare

piper

Cum se prepară vinetele cu brânză

Tai capetele la vinete, le feliezi şi le sărezi. Le laşi 10-15 minute, apoi le ştergi cu prosoape de hârtie.

Încingi uleiul şi pui într-o farfurie făina, iar în alta pesmetul, pe care le asezonezi cu sare şi piper. Baţi ouăle cu laptele. Treci feliile de vinete prin făină, ou şi apoi prin pesmet şi le căleşti câte 2 minute pe fiecare parte. Le scoţi pe prosoape de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.

Pui un strat de sos de roşii într-o tavă dreptunghiulară, un strat de vinete, din nou sos, brânză rasă, vinete, sos şi brânză. Presari busuioc tocat şi dai tava la cuptor aproximativ 30 de minute.

Sursa https://wineandawoodenspoon.com

https://wineandawoodenspoon.com