Vinete cu brânză, la cuptor

Vinetele sunt la mare căutare în această perioadă. Poţi prepara din ele celebra salată de vinete sau musaca grecească. O altă reţetă la fel de apetisantă sunt vinetele cu brânză, la cuptor.
De ce ai nevoie pentru vinete cu brânză
2 vinete
200 g făină
400 g pesmet
4 ouă
usturoi
condimente, după gust
70 ml lapte
100 ml ulei
450 g brânză sau mozzarella
700 ml suc de roşii
busuioc
sare
piper
Cum se prepară vinetele cu brânză
Tai capetele la vinete, le feliezi şi le sărezi. Le laşi 10-15 minute, apoi le ştergi cu prosoape de hârtie.
Încingi uleiul şi pui într-o farfurie făina, iar în alta pesmetul, pe care le asezonezi cu sare şi piper. Baţi ouăle cu laptele. Treci feliile de vinete prin făină, ou şi apoi prin pesmet şi le căleşti câte 2 minute pe fiecare parte. Le scoţi pe prosoape de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.
Pui un strat de sos de roşii într-o tavă dreptunghiulară, un strat de vinete, din nou sos, brânză rasă, vinete, sos şi brânză. Presari busuioc tocat şi dai tava la cuptor aproximativ 30 de minute.