Vinete cu sos de soia

1 shutterstock 1459542215 jpg jpeg

Un preparat vegan, dar atât de apetisant încât oricine îl va aprecia! Vinetele preparate în stil chinezesc sunt aromate şi condimentate, iar alături de o garnitură de orez sunt un fel principal săţios.

Ingrediente

2 vinete medii

3 linguri ulei

2-3 căţei de usturoi

1 lingură miere

2 linguri apă

¼ linguriţă ghimbir pudră

½ ardei iute

2 linguri sos de soia

1 lingură oţet din orez

1 lingură ulei de susan

sare

seminţe de susan, pentru decor

codiţe de ceapă verde, pentru decor

Speli şi tai vinetele beţişoare mai groase. Încingi uleiul într-o tigaie şi sotezi vinetele cu usturoiul zdrobit şi ardeiul iute tăiat mărunt, 6-7 minute, la foc mediu, până s-au rumenit, apoi dai deoparte.

În alt vas, pui apa, mierea, ghimbirul, sosul de soia, oţetul, sare, după gust, şi uleiul de susan. Dai într-un clocot, opreşti focul şi transferi vinetele. Mai ţii pe aragaz un minut, să se întrepătrundă aromele. Serveşti preparatul cald şi îl decorezi cu seminţe de susan şi cu ceapă verde tăiată mărunt.

FOTO Shutterstock



Recente

paine seminte shutterstock 334226324 jpg
dulce de leche shutterstock 1929541541 jpg
gyros porc shutterstock 1170503389 jpg
butter chicken shutterstock 1925196947 jpg
mamaliga jandarm shutterstock 1995493811 jpg
feta shutterstock 701040340 jpg
banana bread shutterstock 1727806357 jpg
tort fraisier shutterstock 2154103991 jpg
chec aperitiv shutterstock 205392097 jpg
langosi shutterstock 1894511545 jpg
paine masline shutterstock 2094964810 jpg
coperta click pofta buna jpg
gadgeturi jpg
shaorma shutterstock 2066565668 jpg
flori de salcâm shutterstock 1444110374 jpg
supa crema sparabghel shutterstock 1452134936 jpg
turta jpg
tort83 jpg
tort8 png
inghetata jpg