Vinete gratinate cu mozzarella
Vinetele, versatile şi gustoase întotdeauna. O idee excelentă, gratinate, la cuptor!
Ingrediente
2 vinete medii
9-10 roşii cherry
1 ceapă
2-3 linguri sos de roşii
50 g parmezan
200 g mozzarella
1 căpăţână de usturoi
2-3 linguri ulei de măsline
1 linguriţă pătrunjel
sare
piper
frunze de busuioc
Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C. Tai vinetele pe lungime, scobeşti miezul şi îl sotezi în uleiul încins, împreună cu ceapa şi jumătate din căţeii de usturoi, feliaţi. Ţii legumele 4-5 minute, la foc mediu, adaugi sosul de roşii, asezonezi cu sare şi piper după gust, presari pătrunjelul uscat, amesteci şi mai ţii pe foc un minut.
Pui jumătăţile de vinete într-o tavă cu hârtie de copt, le umpli şi presari pe fiecare mozzarella şi parmezan date prin răzătoare. Pui deasupra jumătăţi de roşii cherry, iar în tavă torni o ceaşcă de apă şi pui restul căţeilor de usturoi întregi. Dai tava la cuptor 30-35 de minute, apoi laşi la răcorit. Decorezi vinetele cu busuioc proaspăt tocat.
FOTO Shutterstock