Vinete umplute

vinete umplute jpeg

Când vrei să cumperi „plante ale soarelui“, alege-le pe cele cu coaja netedă, lucioasă şi de culoare violetă. Dacă vrei ca vinetele să fie în stare bună, chiar şi o săptămână, depozitează-le în cutia frigiderului. O altă metodă de păstrare este să le coci pe flacără, să le cureţi, să le laşi la scurs, apoi să le pui în pungi, la congelator.

Ingrediente

2 vinete 4-5 felii bacon 100 g caşcaval ras 3 roşii, cubuleţe 4 căţei usturoi 2 cepe 1-2 ardei graşi ½ ardei iute sare piper ulei 1 lingură pătrunjel tocat

Mod de preparare

Tai baconul fâşiuţe. Speli şi cureţi vinetele, din loc în loc, ca o zebră, apoi le tai pe lung. Fierbi apă, o torni într-un vas mare, adaugi o lingură de sare grunjoasă şi aşezi vinetele în el 30 de minute. Le scoţi şi le laşi la scurs. Le scobeşti cu grijă, păstrezi miezul, şi prăjeşti rapid jumătăţile de vinete, apoi le pui la scurs pe şerveţele, deoarece absorb mult ulei.

Încingi ulei într-o tigaie, şi căleşti cepele şi usturoiul tăiate mărunt, presari sare şi piper după gust. Adaugi ardeiul gras şi pe cel iute tăiaţi fin, miezul vinetelor, roşiile şi le ţii pe foc până când scade sosul. Amesteci. Când sunt gata, le laşi la răcorit.

Aşezi vinetele într-un vas uns, le umpli cu legumele călite şi pui pe fiecare, din loc în loc, fâşii de bacon. Dai la cuptor 25-30 de minute, le scoţi şi le presari cu caşcaval şi cu pătrunjel.