Vişinată

visinata jpeg

Băutură alcoolică specific românească, preparată din vişine fermentate cu zahăr şi alcool, e un aperitiv foarte bun la mese festive sau chiar la masa de seară. Aromată, cu un gust dulce, vişinata se prepară mai uşor decât ai fi crezut. Încearcă reţeta pe care ţi-o propunem astăzi!

Ingrediente

4 kg vişine

½ kg cireşe amare

½ zmeură de câmp

1 ½ kg zahăr

1 ½ l alcool

Mod de preparare

Pui vişinele într-o damigeană de 10 l cu zmeura, cireşele şi zahărul, adăugat alternativ cu fructele. Laşi 5-6 zile la soare să se înmoaie şi să-şi lase zeama. Legi damigeana la gură cu tifon.

Pui alcoolul şi astupi ermetic cu un dop. Agiţi la 2-3 zile, timp de 2 saptamani. Laţi fructele în vişinată. Consumi ca atare sau cu diferite preparate.

Foto: Profimedia



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg