Zamă de găină cu zdrenţe (reţeta bunicii)

zama de gaina jpeg

Zamă de găină? Mmmm! Gustoasele ciorbe şi supe ale bunicilor! Cu cât ne-ndepărtăm ai mult de copilărie, cu-atât parcă ne dorim mai mult să le regăsim gustul, în lingura pe care o ducem la gură.

Uite, bunăoară, zeama asta de găină cu zdrenţe... galbenă-gălbioară, toată numai steluţe de grăsime bună, de pasăre de curte, parfumată cu pătrunjel proaspăt şi deasă-deasă, cât să stea lingura... în picioare, cum zicea bunică-mea. Nu ştiu cum e cu reţetele bunicilor voastre, dar eu mare noroc am că am reuşit s-o notez în caietul meu de nevastă tânără. Ei, şi de acolo... v-o dăruiesc şi domniilor voastre.

Condiţia dintru început e să ai la-ndemână, în frigider, o găină de ţară, adevărată! Ehei, ce noroc pe aceia care o au chiar în curte... dar să nu vă aşteptaţi să vă-nvăţ acum şi cum se taie şi se jumuleşte!

Găina, curăţată cum se cuvine şi porţionată după tipic, se pune la fiert. În apă rece cu sare. Se spumuieşte, de câte ori e nevoie, ca să rămână zeama limpede şi frumoasă. Pentru asta, focul nu trebuie să fie puternic, doar... potrivit de tare. După juma’ de oră, ...

Află mai departe toate detaliile acestei delicioase REŢETE ROMÂNEŞTI.

Află mai departe toate detaliile acestei delicioase REŢETE ROMÂNEŞTI.