Zupă cu laste (Reţeta lui Radu Anton Roman)

zupa de laste jpeg

Prin comparaţie cu supele bănăţene sau săseşti, „zupa“ ardelenilor e mai subţire, mai puţin concentrată (o fi mai multă apă pe Mureş decât pe Bega?) dar cu nişte laste (tăieţei) „prima intai“, făcute, bineînţeles, numai din făină şi ou. Ingrediente

„găina musai să fie a mai bătrână, să ai ce spumui,

zarzavatul frige de proaspăt, ca atunci îl aduc copiii din gradiniţă,

aluatul ce l-ai frământat e zalud tare, să poti juca purecele pe el,

iar lastele să fie late de-un dest şi nici aşa subţiri,

să le poţi prinde prin gura, si-apoi,

domnişorule, ai pisa şi-otâr de chiman,

să ştii unde eşti şi ce mânci“.

MOD PREPARARE

...........................

Citeşte mai departe toate detaliile acestei RETETE ROMANESTI

RETETE ROMANESTI



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg