Zupă cu laste (Reţeta lui Radu Anton Roman)

zupa de laste jpeg

Prin comparaţie cu supele bănăţene sau săseşti, „zupa“ ardelenilor e mai subţire, mai puţin concentrată (o fi mai multă apă pe Mureş decât pe Bega?) dar cu nişte laste (tăieţei) „prima intai“, făcute, bineînţeles, numai din făină şi ou. Ingrediente

„găina musai să fie a mai bătrână, să ai ce spumui,

zarzavatul frige de proaspăt, ca atunci îl aduc copiii din gradiniţă,

aluatul ce l-ai frământat e zalud tare, să poti juca purecele pe el,

iar lastele să fie late de-un dest şi nici aşa subţiri,

să le poţi prinde prin gura, si-apoi,

domnişorule, ai pisa şi-otâr de chiman,

să ştii unde eşti şi ce mânci“.

MOD PREPARARE

...........................

Citeşte mai departe toate detaliile acestei RETETE ROMANESTI

RETETE ROMANESTI