Rosti cu dovlecei, cartofi şi morcovi

2 shutterstock 1097736344 jpg jpeg

Reţeta originală de Rosti aparţine elveţienilor şi se prepară din cartofi raşi. De data aceasta, îţi propunem să te joci puţin cu reţeta şi să adaugi şi alte ingrediente. Te vei bucura, la sfârşit, de gustul bun şi fraged al chifteluţelor!

Ingrediente

  • 1 cartof mare
  • ½ ceapă
  • 1 ou
  • 40 g făină
  • sare şi piper, după gust
  • ½ linguriţă praf de copt
  • 1-2 linguri ulei, pentru prăjit
  • 1 dovlecel mare
  • 1 morcov
  • 3 căţei de usturoi
  • ½ legătură mărar, pentru decor

Mod de preparare

Speli dovlecelul, îi tai capetele, apoi cureţi şi speli cartoful, morcovul şi usturoiul. Le dai prin răzătoarea mare, le storci foarte bine de lichid şi le pui într-un bol încăpător. Cureţi, speli şi tai julien ceapa, apoi o adaugi peste dovlecelul, cartoful, morcovul şi usturoiul raşi.

Torni făina şi adaugi oul, praful de copt, asezonezi cu sare şi piper după gust, apoi amesteci întreaga compoziţie.

Pui uleiul într-o tigaie şi începi să prăjeşti chiftelele, la foc potrivit, pe ambele părţi pănă se rumenesc. Ulterior, le dai deoparte pe un şervet de bucătărie pentru a absorbi uleiul. Le serveşti cu sosul preferat şi le decorezi cu mărar proaspăt, tocat mărunt.

Poftă bună!

Foto: Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Cartofi rosti

Cartofi rosti

1 shutterstock 1419776681 jpg jpeg