O combinaţie reuşită şi cumva aşteptată într-un desert care va impresiona pe toată lumea.

Ingrediente (1 ruladă)

Pentru blat
6 ouă
zeamă de lămâie
1 cană de zahăr pudră
15 g coajă de lămâie
6 linguri apă rece
100 g făină
40 g cacao
5 g praf de copt

Pentru frişcă
500 ml smântână dulce grasă
5 g gelatină
zahăr pudră după gust
1 farfurie de cireşe fără sâmburi pentru decor

Cum se prepară

Încingi cuptorul. Prepari blatul astfel: separi gălbenuşurile de albuşuri, iar albuşurile le baţi spumă. Adaugi în ele zeama de lămâie şi zahărul pudră, în ploaie. Continui să baţi până se întăresc albuşurile. Adaugi gălbenu­şurile, unul câte unul, apa şi coaja de lămâie, bătând continuu până se omogenizează gălbenuşurile.
Separat, cerni făina cu cacaua şi praful de copt şi adaugi, peste compoziţie, amestecând să nu fie cocoloaşe.

Pui într-o tavă dreptunghiulară hârtie de copt, torni amestecul şi coci, la foc mediu, aproximativ 35 de minute. Fă încercarea cu scobitoarea pentru a fi sigură că blatul este copt. Scoţi, laşi să respire un minut, apoi rulezi blatul într-un prosop umed. Laşi blatul înfăşurat până se răceşte, cam 3 ore.

Pui gelatina la înmuiat în puţină apă rece, apoi ţii pe foc, ai grijă să amesteci continuu şi, când ajunge la punctul de fierbere, opreşti focul şi dai deoparte.
Pentru frişcă baţi smântâna într-un bol, adaugi zahărul, după gust, picuri gelatina, apoi încorporezi cu grijă cireşele fără sâmburi.

Derulezi rulada şi pui pe ea, cu o spatulă de silicon, jumătate din cantitatea de frişcă, rulezi, fără să presezi, pui pe un platou, iar cu restul de frişcă ornezi prăjitura şi dai la frigider pentru aproximativ 3 ore. Decorezi cu cireşe.

Loading...