Ruladă de carne
- 2 ouă crude
- 4 ouă fierte
- 8 felii bacon
- 500 g pulpe de pui tocate
- 500 g ficăţei pui fierţi
- 100 g pesmet
- 1 legătură ceapă verde tocată
- 3 căţei de usturoi
- boia de ardei iute, opţional
- verdeaţă
- sare, piper
Dai ficăţeii prin maşina de tocat şi îi amesteci cu carnea, cu ouăle crude, pesmetul, ceapa, usturoiul pisat, sare, piper, după gust şi, opţional, cu boia de ardei iute. Omogenizezi şi pui jumătate din compoziţie într-o tavă de chec tapetată. Nivelezi, aşezi ouăle fierte şi descojite, restul de compoziţie şi o îmbraci în felii de bacon.
Dai tava la cuptor, la foc mic, aproximativ o oră. Serveşti rulada cu garnitura dorită şi presărată cu verdeaţă.
FOTO: Shutterstock