A venit toamna şi e bine să profitaţi de vinetele care au apărut deja la tarabele din pieţe. Uită de tradiţionala salată de vinete, chiar dacă e extrem de delicioasă, şi încearcă această reţetă de rulouri de vinete cu parmezan.

Rulouri de vinete cu parmezan

 

Ingrediente

 
  • o vânătă mare, tăiată la capete
  • 2 linguriţe de sare de mare (sau după gust)
  • 120 grame de făină
  • 3 ouă bătute bine
  • 125 grame de firimituri de pâine, uscate
  • ulei vegetal pentru prăjit (cât cere vânăta)
  • 500 grame de brânză ricotta
  • 45 grame de parmezan
  • o lingură de usturoi zdrobit
  • sare după gust
  • piper după gust
Prepară şi: Omletă cu spanac baby

Mod de preparare

 
Preîncălziţi cuptorul la200 grade C. Ungeţi o tavă cu unt.
Feliaţi vânăta pe lungime, în felii groase. Aruncaţi capetele care conţin doar pielea legumei. 
Puneţi fiecare felie de vânătă pe prosoape de hârtie, presăraţi cu sare de mare şi lăsaţi-le la scurs pentru 30 de minute. Apoi clătiţi şi uscaţi cu prosoape de hârtie. 
Luaţi 3 boluri şi aşezaţi în ele, separat, făina, ouăle bătute şi firimiturile de pâine. Treceţi fiecare felie de vânătă în făină, scuturaţi excesul, apoi treceţi-o prin ou şi, la final, prin firimituri.
Încălziţi uleiul vegetal într-o tigaie mare, la foc mediu, şi prăjiţi feliile de vânătă până se rumenesc, aproximativ 5 minute pe o parte. 
Scurgeţi-le apoi pe prosoape de hârtie şi aşezaţi-le pe foi de copt. Se pun la frigider timp de 10 minute.
Amestecaţi brânza cu parmezan şi cu usturoiul zdrobit. Condimentaţi cu sare şi piper după gust, amestecaţi bine de tot. 
Se ia o felie de vânătă şi se pune cu lingura amestec de brânză pe ea, apoi se rulează. Repetaţi cu toate feliile de vânătă până când se termină crema de brânză. 
Se pun rulourile de vinete cu parmezan pe tava tapetată cu hârtie de copt şi se dau la cuptor pentru 25 de minute. Poftă bună!
 
 
Loading...