Dacă eşti curioasă în privinţa acestei salate clasice italiene, îţi arătăm cum arată preparatul în viziunea celebrului bucătar Jamie Oliver. Acesta include pe lista de ingrediente roşiile cherry şi tocmai din acest motiv, salata Caprese cu ardei copţi este perfectă pentru a te răsfăţa în zilele toride de vară.

Salată Caprese cu ardei copţi – Ingrediente

2 ardei graşi roşii
4 biluţe de brânză mozzarella
400 g roşii cherry coapte, tăiate în două
sare grunjoasă, după gust
piper negru măcinat, după gust
ulei de măsline
frunze de busuioc proaspăt, după gust

Salată Caprese cu ardei copţi – Mod de preparare

Aşezi ardeii graşi direct pe ochiul aragazului sau pe un grătar foarte încins şi îi laşi să se coacă, până când se înnegreşte coaja. Îi întorci din când în când pe toate părţile, iar când s-au copt bine, îi scoţi într-un bol şi acoperi cu folie de plastic. Laşi ardeii 10 minute să se înmoaie la abur, îndepărtezi folia de plastic şi îi laşi să se răcească.

Îi cureţi de coajă atunci când s-au răcit, îndepărtezi seminţele şi cotorul. Rupi biluţele de mozzarella în bucăţi mai mici şi le împarţi în patru farfurii. Tai ardeii în fâşii lungi şi îi aşezi pe cele 4 farfurii cu brânză. Împrăştii roşiile cherry peste mozzarella şi ardei.

Condimentezi bine cu sare şi piper, apoi stropeşti cu ulei de măsline extravirgin. Rupi câteva frunze de busuioc şi decorezi salata înainte de servire.

Pontul lui Jamie Oliver: e bine să foloseşti întotdeauna busuioc proaspăt şi cea mai bună mozzarella pe care o găseşti în magazine.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

Salată caprese

Tarte caprese

Salată Caprese cu vinete, la cuptor FOTO

Loading...