Dacă ţi-ai făcut rezerve de paste, iată o reţetă uşoară. Nu trebuie să prepari vreun sos complicat, ci doar să combini câteva ingrediente.

 

 

Ingrediente

  • 300 g paste scurte, după preferinţă
  • 1 ceapă
  • 1 castravete
  • 1 ardei roşu
  • frunze de busuioc

Pentru dressing

  • 200 g smântână fermentată
  • 1 lingură maioneză
  • 1 lingură zeamă lămâie
  • sare
  • piper

 

Fierbi pastele în apă cu sare, potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj. Le scurgi şi le laşi la răcorit.

Între timp cureţi şi speli toate legumele. Tai ceapa, castravetele şi ardeiul cubuleţe. Într-un bol adânc, faci un dressing din smântână, maioneză, zeamă de lămâie, sare şi piper, după gust. Adaugi legumele şi pastele şi amesteci.

Serveşti salata rece, presărată cu pătrunjel tocat.

FOTO: Shutterstock

 

 

Loading...