Couscous sau kuskus, aşa cum este cunoscut în Maroc, Algeria, Tunisia, Libia şi Egipt, este un tip de paste alcătuite din granule de 1 mm (înainte de pregătire) diametru realizate din griş. Cum se face cuşcuşul? Grişul este stropit cu apă şi frământat în mâini până se transformă în mici particule care sunt trecute prin sită. Ceea ce rămâne în sită este din nou stropit cu apă şi frământat în mâini. Şi din nou este trecut prin sită. Şi tot aşa până ce în sită nu mai rămâne nimic. Pentru că acest proces este laborios, există şi în magazinele de la noi cuşcuş prefiert, supranumit instant, care se pregăteşte adăugând o cantitate mică de apă fiartă, după care se acoperă 5 minute şi se lasă să se umfle. Cuşcuşul prefiert se pregăteşte mai repede decât pastele din grâu sau decât orezul.

Ingrediente

100 g cuşcuş prefiert
2 linguri ulei de măsline
3 roşii
1 castravete de seră
2-3 fire pătrunjel
busuioc

Preparare

Pui pastele tip cuşcuş într-un castron şi peste ele torni circa 50 ml apă fiartă. Amesteci rapid, răsfirând pastele, să nu rămână cocoloaşe, pui şi uleiul de măsline, acoperi vasul şi îl laşi 5 minute aşa. Tai o roşie cubuleţe foarte mici. Tai şi câteva felioare de castravete pe care le cureţi de coajă şi le tai cubuleţe. Iei capacul de pe vasul cu cuşcuş, pui cubuleţele de legume şi pătrunjelul mărunt tocat. Tai rondele celelate două roşii şi castravetele şi le aşezi pe marginea unei farfurii întinse. În mijloc pui cuşcuşul şi îl decorezi cu busuioc.

Loading...
Evaluează articolul