Salată de fasole boabe cu sos de iaurt: Fasolea conţine multe proteine şi poate înlocui cu succes carnea. Această salată este deosebită şi delicioasă.

Fasolea conţine multe proteine şi poate înlocui cu succes carnea. Această salată este deosebită şi delicioasă.

Salată de fasole boabe cu sos de iaurt

Dificultate mică/Preparare: 2h 30 '/6 porţii

Ingrediente:

½ kg fasole cu boabe mari

2 morcovi

1 păstârnac

1 ceapă

sare, după gust

1 gogoşar în oţet

Pentru sos

100 g iaurt grecesc

zeama de la 1 lămâie

4 linguri ulei de măsline

sare, piper, după gust

1 legătură ceapă verde

1/2 legătură pătrunjel

Salată de fasole boabe cu sos de iaurt

Mod de preparare:

Laşi fasolea la înmuiat în apă rece peste noapte. O fierbi, schimbând apa de câteva ori. Fierbi o jumătate de oră cu vasul acoperit, după care pui la fiert morcovii şi păstârnacul curăţate de coajă şi spălate, împreună cu ceapa întreagă. Condimentezi cu sare şi laşi să fiarbă la foc potrivit până când fasolea este bine pătrunsă.

Scurgi fasolea, o pui într-un castron adânc şi o laşi să se răcească. Opreşti morcovul fiert, pe care îl toci cubuleţe şi arunci celelalte legume.

Prepari un sos din iaurt, ulei de măsline şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Adaugi ceapa verde mărunţită şi pătrunjelul tocat.

Torni sosul peste fasole, amesteci bine şi decorezi cu feliuţe de gogoşar murat, rondele de ceapă verde şi frunze de pătrunjel. Laşi la rece 1-2 ore.

Loading...