Se spune că amestecurile de legume şi de ierburi au apărut încă din Evul Mediu, după o iarnă grea, când oamenii se săturaseră de carne. Dacă te uiţi şi la ingredientele din aceste reţete, o să înţelegi rapid de ce sunt pe placul tuturor.


  • Pregătire:30 min
  • Porții:4
  • Gătire:30 min
  • Timp total:1 h
  • Categorie:salate
Ingrediente
● 400 g piept de pui dezosat
● 2 avocado
● 1 ardei
● 150 g porumb dulce la cutie
● sare
● ulei
● 1 linguriţă paprică dulce
● 100 g varză roşie
● 100 g varză albă
● 1 pungă mix salată
● 1 lingură zeamă de lămâie
● câteva fire de pătrunjel
● 4 tortillas de porumb
● 150 g brânză telemea
Mod de preparare
Tai pieptul de pui cubuleţe şi-l condimentezi cu sare şi piper, după gust. Aşezi pe foc o tigaie şi adaugi ulei, apoi carnea şi o rumeneşti pe toate părţile. Scoţi pieptul de pui, mai adaugi un strop de ulei, dacă este cazul, şi pui porumbul dulce. Îl căleşti la foc iute până se rumeneşte frumos.
 
Cureţi avocadoul de coajă şi îl tai cubuleţe. Varza o faci fâşiuţe, iar ardeiul îl cureţi de nervuri şi de seminţe şi îl tai cubuleţe. Amesteci pieptul de pui cu legumele. Asezonezi cu zeamă de lămâie şi cu paprică dulce. Adaugi firele de pătrunjel tocate şi brânza răzuită. Aşezi amestecul pe tortillas de porumb şi serveşti cu mixul de salată, în care ai pus, în prealabil, sare şi ulei.
 
FOTO: PROFIMEDIA
Loading...
Evaluează articolul