Vara salatele sunt cele mai la îndemână, plus că sunt şi sănătoase, ca şi orezul. Încearcă şi tu o salată mediteraneană basmati.

De ce ai nevoie ca să faci salată mediteraneană basmati:

2 roşii

1 1/4 căni orez basmati

2 căni apă

sare

70 g brânză feta, fărâmiţată

2 linguri stafide

2 linguri mentă verde tocată

1 lingură ulei de măsline

piper negru

2 linguri muguri de pin, prăjiţi

Cum prepari salată mediteraneană basmati:

Pui orezul la înmuiat în apă 30 minute. Îl scurgi şi-l clăteşti cu apă rece. Combini orezul cu 2 căni cu apă şi sare, îl pui la fiert la foc mediu-mare, amestecând frecvent. Fierbi 5 minute sau până când nivelul apei scade imediat sub orez. Acoperi, reduci focul la mic şi fierbi 10 minute. Iei de pe foc şi laşi să stea, acoperit, 10 minute.

Răstorni orezul într-un castron şi îl răceşti complet vânturându-l cu furculiţa. Adaugi roşiile, brânza feta şi următoarele 4 ingrediente şi amesteci bine, ca să se combine. Presari muguri de pin.

Sursa: http://www.health.com

Loading...