Dexter alias Bogdan Alexandrescu, tânărul şi talentatul chef de la Ibrik, din Paris, a creat pentru tine această reţetă savuroasă. Se prepară uşor, iar rezultatul este fabulos.
 
Ingrediente
  • 8 fileuri de macrou proaspete
  • 8 cartofi noi, medii
  • 2 cepe roşii mari
  • 30 ml ulei de măsline
  • 2 ouă
  • 200 g castraveţi muraţi
  • 200 g măsline de Kalamata
  • sare, piper
Pentru marinat macrourile
  • 60 ml ulei de măsline
  • 200 ml oţet vin alb
  • 20 ml oţet cidru
  • 100 ml ţuică
  • 200 g zahăr alb
  • 60 g seminţe de coriandru 
  • 40 g boabe de muştar
  • 20 g boabe de ienupăr 
  • 6 frunze de dafin
  • 4 crenguţe de cimbru
Pentru ceapa marinată
  • 70 ml ulei
  • 20 ml oţet de cidru
 
Faci o marinadă pentru peşte din toate ingredientele lichide în care adaugi coriandrul, boabele de muştar, ienupărul, dafinul, cimbrul şi zahărul, amesteci, apoi pui fileurile de macrou. Îl laşi la marinat minimum 5 ore.
 
Coci cartofii în coajă, apoi îi tai bucăţi şi îi stropeşti cu 30 ml ulei de măsline. Ceapa roşie o faci felii subţiri şi o marinezi 30 de minute în oţetul de cidru amestecat cu uleiul de  măsline.
 
Separat, fierbi ouăle tari, apoi le tai bucăţele, iar castraveţii îi faci feliuţe. 4Pui toate ingredientele într-un bol, adaugi macroul mărunţit şi potriveşti gustul de sare şi piper. Amesteci, adaugi măslinele, decorezi după imaginaţie şi serveşti.

Citeşte şi 

 
FOTO: Arhivă personală
Loading...