Aceste sandvişuri bogate, cu somon, avocado şi cremă de brânză, sunt un mic-dejun perfect, dar şi un antreu potrivit pentru o petrecere. Gustul lor îi va impresiona pe toţi!
  • Adrian Sandu şi Abdul Zinou (Meatshop by Citrin)
    Alex (Meat & Bread Concept)
    Marius Bîrzu (Ferma Baciu)
    Mahmut Usta (Edessa)
    Andreea Hreapcă (La Prăvălescu)
    Sendvişuri cu somon
    255486322
    3-4 porţii
    40’
    uşor
    1 avocado
    zeamă de lămâie
    1 baghetă
    sare
    piper
    2-3 căţei de usturoi
    100 g somon afumat
    2 linguri cremă de brânză
    2-3 ridichi feliate
    câteva fire de ceapă verde
    Tai bagheta felii oblice şi le dai la cuptorul încins până se rumenesc uşor, apoi le
    freci cu usturoi.
    Cureţi avocadoul de coajă, îi scoţi sâmburele şi îl mixezi. Adaugi câteva picături
    de zeamă de lămâie şi potriveşti de sare şi piper.
    Separat, tai mărunt fileurile, le stropeşti cu zeamă de lămâie şi le amesteci cu
    crema de brânză.
    Întinzi pe fiecare felie de pâine pastă de avocado, apoi câte 1-2 linguriţe de somon,
    ceapă verde tăiată mărunt şi câte o feliuţă de ridiche.
  •  

 

Ingrediente

  • 2 avocado
  • zeamă de lămâie
  • 1/2 pâine cu seminţe
  • sare
  • piper
  • 200 g somon afumat
  • 100 g cremă de brânză
  • 1 ceapă roşie
  • mărar verde

Tai pâinea felii.Cureţi avocadoul de coajă, îi scoţi sâmburele şi îl  pasezi cu furculiţa. Adaugi  câteva picături de zeamă de lămâie şi potriveşti de sare şi piper.

Separat, tai fâşii fileurile de somon, le stropeşti cu zeamă de lămâie. Întinzi pe fiecare felie de pâine un strat subţire de cremă de brânză, apoi pastă de avocado, apoi câte 1-2 linguriţe de somon, ceapă roşie rondele şi mărar proaspăt tocat.

FOTO: Shutterstock

Loading...