Sandvişuri cu somon şi avocado

3 shutterstock 1383106541 jpg jpeg

Aceste sandvişuri bogate, cu somon, avocado şi cremă de brânză, sunt un mic-dejun perfect, dar şi un antreu potrivit pentru o petrecere. Gustul lor îi va impresiona pe toţi!

  • Adrian Sandu şi Abdul Zinou (Meatshop by Citrin) Alex (Meat & Bread Concept) Marius Bîrzu (Ferma Baciu) Mahmut Usta (Edessa) Andreea Hreapcă (La Prăvălescu) Sendvişuri cu somon 255486322 3-4 porţii 40’ uşor 1 avocado zeamă de lămâie 1 baghetă sare piper 2-3 căţei de usturoi 100 g somon afumat 2 linguri cremă de brânză 2-3 ridichi feliate câteva fire de ceapă verde Tai bagheta felii oblice şi le dai la cuptorul încins până se rumenesc uşor, apoi le freci cu usturoi. Cureţi avocadoul de coajă, îi scoţi sâmburele şi îl mixezi. Adaugi câteva picături de zeamă de lămâie şi potriveşti de sare şi piper. Separat, tai mărunt fileurile, le stropeşti cu zeamă de lămâie şi le amesteci cu crema de brânză. Întinzi pe fiecare felie de pâine pastă de avocado, apoi câte 1-2 linguriţe de somon, ceapă verde tăiată mărunt şi câte o feliuţă de ridiche.
  •  

Ingrediente

  • 2 avocado
  • zeamă de lămâie
  • 1/2 pâine cu seminţe
  • sare
  • piper
  • 200 g somon afumat
  • 100 g cremă de brânză
  • 1 ceapă roşie
  • mărar verde

Tai pâinea felii.Cureţi avocadoul de coajă, îi scoţi sâmburele şi îl  pasezi cu furculiţa. Adaugi  câteva picături de zeamă de lămâie şi potriveşti de sare şi piper.

Separat, tai fâşii fileurile de somon, le stropeşti cu zeamă de lămâie. Întinzi pe fiecare felie de pâine un strat subţire de cremă de brânză, apoi pastă de avocado, apoi câte 1-2 linguriţe de somon, ceapă roşie rondele şi mărar proaspăt tocat.

FOTO: Shutterstock