Un preparat tradiţional, numai bun de preparat vara, când legumele sunt proaspete şi gustoase. Aminteşte-ţi de mâncarea bunicii şi prepară şi tu această saramură.

 

Ingrediente

 

  • 8 pulpe superioare de pui
  • sare, piper
  • 2 ardei graşi
  • 4 roşii
  • 1-2 ardei iuţi
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 50 ml vin
  • 1 legătură leuştean

 

Pui pulpele spălate şi scurse bine, la fript pe o plită dată cu sare.  După ce s-au fript pe ambele părţi, le aşezi  într-o cratiţă. Coci pe plită roşiile, ardeii iuţi şi pe cei graşi. Descojeşti legumele şi le tai mărunt. Mărunţeşti usturoiul şi ardeiul iute. Pui legumele peste pulpele din vas, torni vinul, completezi cu apă fierbinte şi laşi să se întrepătrundă aromele. La final, adaugi usturoiul şi ardeiul iute, pentru un gust mai puternic.

Serveşti saramura presărată cu leuştean tocat.

Citeşte şi 

Borş de peşte

Loading...