Sarmale de peşte, reţeta tradiţională

sarmale de peste jpeg

La mesele festive, prepară-le celor dragi o mâncare delicioasă. Înlocuieşte carnea de porc cu cea de peşte, iar sarmalele îi vor cuceri negreşit pe invitaţii tăi.

Ingrediente

1 varză potrivită 1 kg crap dezosat 200 g peşte afumat 100 g orez 3 cepe mici 4 linguri ulei sare piper măcinat şi boabe cimbru mărar foi de dafin 240 ml vin alb 240 ml suc de roşii Pentru decor felii de lămâie pătrunjel tocat

Mod de preparare

Tai ceapa mărunt şi o căleşti în puţin ulei. Între timp, toci peştele afumat şi carnea de crap. Într-un bol mare, amesteci ceapa călită cu carnea tocată, condimentezi cu piper şi dacă e nevoie presari sare, apoi adaugi mărar şi cimbru, după gust, şi orezul spălat în prealabil.

Alegi frunzele de varză pentru sarmale, iar restul le toci fideluţă. Le umpli cu compoziţia din carne de peşte şi le strângi bine la capete, ca să nu se desfacă. Ungi oala cu ulei şi aşezi un strat de varză tocată. Pui, după gust, piper boabe, mărar sau cimbru, aşezi sarmalele în cerc şi le acoperi bine cu varză tocată, adăugând câteva foi de dafin. După ce aşezi ultimul strat de varză, torni vinul, apă şi, la final, sucul de roşii. Laşi sarmalele să fiarbă la foc mic câteva ore, până când s-au pătruns bine. Le serveşti calde, alături de câteva feliuţe de lămâie şi pătrunjel tocat.

Cum faceţi cele mai bune sarmale pentru masa de Crăciun, dar şi cel mai bun cotlet de porc: reţete recomandate de Chef Foa

Cum faceţi cele mai bune sarmale pentru masa de Crăciun, dar şi cel mai bun cotlet de porc: reţete recomandate de Chef Foa

Reţeta zilei de joi. Sarmale cu păsat, ca pe vremea bunicii

Reţeta zilei de joi. Sarmale cu păsat, ca pe vremea bunicii

Sarmale cu orez şi ciuperci

Sarmale cu orez şi ciuperci