Supă cremă de arahide

shutterstock 785950177 jpg jpeg

Ce spui de o porţie de supă cremă de arahide? Delicioasă şi săţioasă!

Ingrediente

  • 250 g arahide prăjite şi sărate
  • 1 ceapă
  • 4 roşii
  • 2 căţei usturoi
  • 700 ml supă de legume
  • 250 ml smântână lichidă (20% grăsime)
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie
  • 1 linguriţă sos iute
  • 1 linguriţă zahăr brun
  • sare
  • verdeaţă

Mod de preparare 

Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C. Într-o tavă cu hârtie de copt, aşezi roşiile tăiate jumătăţi şi ceapa rondele. Presari sare şi dai tava la cuptor 20 de minute, până se rumenesc uşor. Într-un blender, pui arahidele şi mixezi puţin. Adaugi roşiile, ceapa, usturoiul, zeama de lămâie, sare (dacă mai e cazul, căci arahidele sunt sărate), zahărul brun şi mixezi 1-2 minute. Începi să torni supa de legume până ajungi la consistenţa dorită. Transferi compoziţia într-o cratiţă, apoi torni smântâna şi sosul iute. Amesteci şi laşi să dea un clocot. Serveşti supa cremă decorată cu arahide prăjite şi cu verdeaţa preferată.

FOTO Shutterstock.com 

Citeşte şi Arahidele, „aurul” pământului

Arahidele, „aurul” pământului

shutterstock 611138720 jpg jpeg