În zilele reci de iarnă, încălzeşte-te cu o delicioasă supă cu năut şi tăiţei. Este foarte gustoasă!

Ingrediente

420 g năut
2 linguri ulei
2 cepe mici, tocate
250 g tăiţei
4 căţei de usturoi, tăiaţi fin
3 morcovi, tocaţi
4 tije de ţelină, tocate
sare
½ legătură pătrunjel
piper
1-2 crenguţe rozmarin
½ linguriţă oregano
frunze de mentă, opţional

Preparare

Speli boabele de năut şi le scurgi. Încingi uleiul, la foc mediu, într-o oală şi adaugi ceapa, usturoiul, morcovii şi ţelina şi le căleşti până se înmoaie. Adaugi boabele de năut, împreună cu toate condimentele şi cu verdeţurile. Potriveşti gustul de sare şi de piper. Torni o cantitate suficientă de apă, cât să acopere complet legumele, reduci flacăra şi fierbi, la foc mic, cel puţin 1 oră, până se îngroaşă supa şi se înmoaie legumele.

Spre final, când supa este aproape gata, adaugi tăiţeii, torni apă clocotită, dacă este nevoie, şi dai flacăra mai mare. Laşi supa să fiarbă până se înmoaie tăiţeii. O serveşti caldă şi, dacă vrei, decorată cu frunze de mentă.

Supă-cremă de legume cu crutoane

Supă grecească de pui, ideală în zilele geroase

Supă de morcovi şi ghimbir, cu iaurt

Loading...