O reţetă primită pe adresa redacţiei de la cititoarea noastră Clementina Suciu, din Braniştea, judeţul Bistriţa-Năsăud. Învaţă cum prepari o supă de ardei umpluţi

Ingrediente:

500 g carne tocată

1 kg ardei graşi

100 g orez 1 ou

2 cepe

2 morcovi

1 ţelină mică

300 g bulion de casă

ulei

2-3 linguri făină

sare

piper

Tai cepele mărunt şi le căleşti 5 minute în puţin ulei încins. Adaugi orezul spălat, amesteci 2 minute, apoi răstorni compoziţia peste carne şi omogenizezi. Încorporezi oul şi asezonezi cu sare şi piper, după gust.

Speli ardeii, le tai capacele, îi cureţi de seminţe şi de nervuri, îi pui la scurs cu gura în jos, apoi îi umpli cu carne.

Aşezi pe foc 2,5 l de apă şi când începe să clocotească adaugi morcovii şi ţelina tăiate cubuleţe. Când legumele sunt fierte pe jumătate, pui ardeii în supă.

Separat, mai încingi puţin ulei, presari făina şi, când capătă consistenţă, adaugi bulionul şi 2 polonice de supă. Răstorni sosul în oala cu ardei şi mai fierbi încă 10 minute, apoi o dai deoparte.

Loading...
Evaluează articolul