Dacă familia ta adoră supele şi ciorbele, azi îţi recomandăm o supă de cartofi cu şuncă, mai ales că este o reţetă simplă, cu care sigur vei da lovitura în faţa celor dragi. Este un preparat delicios şi te sfătuim să îl încerci.

Supă de cartofi cu şuncă – Ingrediente (6-8 porţii)

4 cartofi medii (curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe)
350 g şuncă, tăiată cubuleţe
1 litru apă
2 cubuleţe supă concentrată pui
½ linguriţă sare
1 linguriţă piper şi usturoi (pudră din comerţ)
5 linguri unt
5 linguri făină
600 ml lapte
100 grame brânză cheddar
ceapă verde, după gust

Supă de cartofi cu şuncă – Mod de preparare

Combini cartofii, şunca tăiată şi apa într-o oală mare de supă. Dai în clocot, apoi fierbi la foc mediu aproximativ 10-15 minute (sau până când se înmoaie cartofii). Adaugi cubuleţele de supă concentrată de pui, condimentezi cu sare şi piper şi amesteci bine supa.

Într-o altă cratiţă, topeşti untul la foc mediu. Încorporezi făina şi amesteci constant aproximativ 1 minut. Adaugi încetişor laptele şi continui să amesteci cu o lingură până când se îngroaşă sosul, aproximativ 3 sau 4 minute. Adaugi amestecul de lapte în oala ta şi fierbi supa până când vezi că ingredientele sunt pătrunse.

Adaugi brânza cheddar chiar înainte de a servi. Toci puţină ceapă verde în farfurie şi serveşti imediat această supă de cartofi cu şuncă.

Sursa: lilluna.com.

Supă de cartofi cu smântână şi mărar

Supă cremoasă de legume

Supă-cremă de cartofi

Loading...