O reţetă vegetariană, care poate fi pregătită în mai puţin de o oră - supă de ceapă de cartofi.

De ce ai nevoie pentru supă de ceapă cu cartofi

1 kg cartofi

200 g brânză, rasă

1 lingură unt

sare

piper

100 ml vin

1 l supă de legume

1 lingură cimbru uscat

5 cepe

3 căţei de usturoi

2 linguri ulei

1 lingură zahăr

Cum se prepară supă de ceapă cu cartofi

Fierbi cartofii în apă cu sare, iar când s-au înmuiat îi scurgi şi adaugi sare piper şi unt.

Încingi uleiul şi caramelizezi cepele tocate. După 7-8 minute pui sare piper şi zahăr. După alte 5 minute adaugi usturoiul pisat şi mai ţii pe foc 30 de secunde. Adaugi vinul, amesteci şi, după 2-3 minute, torni supa de legume şi presari cimbrul. Laşi să fiarbă aproximativ 15 minute. Torni supa în boluri, aşezi în fiecare cartofi tăiaţi, iar deasupra presari brânză.

Loading...