Dă startul meniului de azi cu o delicioasă supă de linte şi dovlecel.

Ingrediente

1-2 dovlecei
125 ml linte roşie
1 cutie roşii cuburi
1 ceapă
1 cutie de năut
1 tijă de ţelină
1 linguriţă de coriandru
4 căţei de usturoi
ulei
sare
piper
zeama de la ½ lămâie
1 legătură pătrunjel, opţional

Mod de preparare

Cureţi şi tai mărunt ceapa şi o căleşti în puţin ulei împreună cu ţelina dată prin răzătoarea mare. Adaugi tot acum sare şi piper şi amesteci bine. Cureţi de coajă dovlecelul şi-l tai rondele. Îl pui peste ceapă, alături de linte, usturoi şi roşii din conservă. Torni peste ele apă fiartă separat şi le laşi pe foc mediu. După 15 minute, adaugi conserva de năut şi sucul de lămâie şi laşi supa să fiarbă la foc mediu. La sfârşit, adaugi coriandrul şi pătrunjelul tăiat fin.

Loading...