Este săţioasă şi bogată în calorii, dar este acel fel de mâncare foarte potrivit pentru sezonul rece. S-ar putea ca aceasta supă să te facă să te gândeşti cu drag la iarnă şi să nu mai vrei să plece vreodată.

Ingrediente (6 porţii)

2 foi de aluat foitaj
1 ou bătut
2 bucăţi piept de pui, tăiate în jumătate
sare
piper
2 linguri ulei
1/3 cană unt
2/3 cană făină
2 căni smântână
2 căni lapte
1 lingură usturoi pisat
1/2 ceapă tocată
1 cană mazăre fiartă
1 cană morcovi tocaţi fierţi
praf de nucşoară

Mod de preparare

Încingi cuptorul. Tai fiecare foaie de foitaj în fâşii, le pui pe o foaie de copt şi le ungi cu ou. Laşi la cuptor pentru 10 minute sau până când se arămesc. Scoţi din cuptor şi dai deoparte.

Între timp, asezonezi puiul cu sare şi piper după gust. Încingi uleiul într-o tigaie mare la flacără medie. Adaugi bucăţile de pui şi le sotezi până se pătrund. Dai la o parte de pe foc şi tai bucăţi. Poţi folosi şi puiul deja preparat, cum este puiul la rotisor, copt sau fiert pe care să-l tai felii sau bucăţi.

Într-o cratiţă mare, topeşti untul şi încet-încet adaugi făina, amestecând constant până obţii o consistenţă mai groasă. După 2 minute cât laşi pe foc, adaugi încet smântâna şi laptele, şi amesteci până se îngroaşă. Dacă este prea groasă, mai poţi subţia cu lapte.

Adaugi usturoiulo şi ceapa şi amesteci, Apoi adaugi mazărea, morcovii, nucşoara şi bucăţile de pui. Dai la o parte de pe foc şi serveşti cu baghetele.

sursa: http://kitchendreaming.com

Loading...