Acest preparat japonez e celebru în toată lumea. Aromele se îmbină perfect pentru o masă completă şi consistentă, gata în mai puţin de o oră.

 

 

Ingrediente

  • 120 g tăiţei chinezeşti din grâu
  • 1 piept de pui dezosat
  • 3 ouă
  • 3-4 linguri sos de soia
  • 1 lingură sos iute
  • 1 lingură ulei de susan
  • 100 g germeni de fasole
  • 1 legătură ceapă verde
  • sare, după gust

 

Speli pieptul de pui şi îl fierbi, îndepărtând spuma ori de câte ori e nevoie. Când e gata, îl scoţi, dar păstrezi zeama, pe care o strecori.

Fierbi tăiţeii chinezeşti conform indicaţiilor de pe ambalaj, apoi îi laşi la scurs.

Între timp, pui din nou supa pe foc şi adaugi sosul de soia, sosul iute, uleiul de susan şi condimentezi cu sare, după gust, ţinând cont de faptul că sosul de soia e deja sărat. După ce dă în clocot, opreşti aragazul.

Cureţi ceapa verde şi o mărunţeşti. Tai pieptul de pui în bucăţi, fierbi ouăle, le descojeşti şi le tai în jumătăţi.

Pui în fiecare castron 1-2 polonice de supă foarte fierbinte, o mână de tăiţei fierţi, câteva bucăţi de piept de pui, germeni de fasole, ceapă verde şi ou fiert. O serveşti fierbinte.

Dacă îţi doreşti să prepari o altă supă din bucătăria internaţională, poţi încerca o Supă franţuzească de ceapă.

FOTO: sHUTTERSTOCK

Loading...