Dacă vrei să încerci o reţetă inedită, ţi-am pregătit o variantă de supă toscană, cu cârnaţi italienie, cartofi şi salată kale. Este atât de delicioasă şi uşor de preparat.

Supă toscană – Ingrediente (6-8 porţii)

450 g (carne tocată din) cârnaţi italieni picanţi
1 ceapă albă mare
1 morcov mediu
6 căţei de usturoi
1,5 – 1,9 litri apă
950 ml (supă concentrată de pui – folosind câteva cubuleţe)
1 kg cartofi noi (sau 5-6 bucăţi)
150 g salată kale, tocată
240 ml smântână
piper Cayenne sau fulgi de ardei, opţional

Supă toscană – Mod de preparare

Toci ceapa mărunt, tai morcovii julienne şi toci usturoiul, apoi le laşi deoparte.

Într-o tigaie adâncă, la foc mediu spre mare, rumenezi carnea de cârnaţi picanţi, până este aproape făcută. Mărunţeşti bucăţile prea mari pe măsură ce le căleşti în tigaie.

Când carnea este aproape făcută, adaugi ceapa, sotezi aproximativ 2 minute la foc mediu, amestecând continuu. Adaugi morcovii, sotezi 4-6 minute, până se înmoaie şi amesteci. Adaugi usturoiul, amesteci şi căleşti încă 1 minut. Scurgi excesul de grăsime din tigaie şi laşi ingredientele deoparte.

Fierbi apa şi supa concentrată de pui (6 cubuleţe de supă concentrată din comerţ sunt suficiente pentru 3 litri de ciorbă) într-o oală mare.

Tai cartofii cubuleţe, îi clăteşti cu apă rece şi îi adaugi în oala. Îi fierbi aproximativ 9 minute dacă foloseşti cartofi noi (şi aproximativ 12 minute dacă foloseşti cartofi obişnuiţi). Aceştia ar trebui să fie, în acest punct al reţetei, aproape fierţi.

Toci salata kale, o adaugi în oală şi o fierbi aproape 2 minute.

Adaugi ingredientele din tigaie şi smântâna lichidă pentru gătită şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Fierbi încă 2-3 minute, până când cartofii sunt complet fierţi. Opreşti focul, laşi supa toscană să mai stea pe aragaz câteva minute, apoi o serveşti caldă.

Sursa: valentinascorner.com.

Loading...