Tagliatelle cu conopidă

2 shutterstock 742555261 jpg jpeg

Conopida este o sursă importantă de vitamina C, dar conţine şi alte substanţe benefice pentru organism: complexul B, carotenul şi vitamina K. Are doar 34 kcal/100 g şi este potrivită în multe combinaţii, cum este şi acest preparat pe bază de paste.

  • 250 g tagliatelle proaspete
  • 300 g conopidă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 3 căţei usturoi
  • 1 lingură unt
  • sare
  • piper
  • 50 g parmezan
  • pătrunjel tocat, pentru decor

Speli conopida, o rupi bucheţele şi o opăreşti 2 minute în apă clocotită cu sare. O scurgi, apoi o amesteci cu uleiul de măsline, sare şi piper, după gust, o pui într-o tavă şi o dai la cuptor, la foc mediu, până se rumeneşte.

Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, le scurgi, adaugi untul şi usturoiul zdrobit şi amesteci repede. Pui peste ele conopida şi omogenizezi.

Serveşti cu parmezan ras şi pătrunjel proaspăt tocat.

Află c

um faci cele mai delicioase chifteluţe din conopidă

1 chiftele din conopida jpg jpeg

FOTO: SHUTTERSTOCK