Tăiţei cu surimi şi usturoi

2 taitei cu surimi si usturoi jpg jpeg

Sigur vei impresiona cu acest aperitiv pregătit pentru invitaţii tăi!

Ingrediente 400 g paste tagliatelle sau tăiţei 100 g capere 350 g surimi 4 roşii mari sare piper alb ulei de măsline frunze de busuioc,pentru decor ulei de floarea-soarelui, pentru prăjit

Pentru sos

5-6 căţei de usturoi

1 lingură zeamă de lămâie

3-4 linguri ulei de floarea-soarelui

200 g smântână

sare

Mod de preparare

Speli roşiile, le scoţi cotoarele şi le tai cubuleţe. Le pui într-un castron.Fierbi pastele tagliatelle conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Le scurgi, le pui într-un bol, le amesteci cu ulei de măsline, apoi le acoperi.

Laşi la dezgheţat surimi. Încingi ulei într-o tigaie antiaderentă şi căleşti surimi pe fiecare parte. Îi tai cubuleţe.Pentru sos, pisezi usturoiul, îl freci cu două-trei prafuri de sare, adaugi zeama de lămâie şi torni treptat uleiul. Amesteci până când obţii o pastă consistentă. La final, încorporezi smântâna şi potriveşti de sare.

Adaugi roşiile, cubuleţele de surimi şi caperele peste pastele din bol, presari piper alb, sare şi amesteci de câteva ori. Serveşti pastele calde sau reci, pe o farfurie cu sos de usturoi şi frunze tocate de busuioc.